Home    

 Nieuws

 Nieuwbouw

 Hoogbouw

 Architectuur

 Monumenten

 Architecten

 Contact

Nieuwbouw
Rotterdam

Blaakhaven

Centraal District

centraal station

Calypso

Parkeergarage Kruisplein

Schiekadeblok

First-Rotterdam
      

Lijnbaangebied

Karel Doorman

B’Tower

Dreamhouse

Cool63

Forum Rotterdam

Post Rotterdam
  
     

Laurenskwartier

Markthal

Grotekerkplein

Timmerhuis

Binnenrotteplein

Rotta Nova
      
                       

Oude Haven

Blaakhaven

Gelderseplein
              

Wijnhaveneiland

100Hoog

Ibis Hotel - Dock 21

Up:town

Domus studentlife
 
 

Scheepvaart- kwartier

Maasoevers

westerlaantoren

Willemsplein

Zalmhaven
  
         

Cool

Hotel Inntel

Cooltower

Baankwartier
      
                       

Kop van Zuid

Peter Stuyvesant

De rotterdam

Chicago

Pakhuismeesteren

Seattle en Boston

Havana

Parkstad

Kop van Feijenoord
        

Stadshavens

Katendrecht

Rijnhavenbrug

House of Design

European China Center

Müllerpier

Lloydpier

Dakpark
            

Zuid

Stadionpark

Feijenoord

IJsselmonde                  
               

Noord

130 WatT

Campus Woudestein

Van Kralingen

Nieuw Crooswijk

Wandeloord

Park Zestienhoven
    

Hoogte

ca. 15 meter

Locatie

Rotterdam, Blaak

Verdiepingen

4 verdiepingen

Architect

ZZDP      

Startbouw
Oplevering

22 februari 2011
2013
   

Functie

kantoor en hotel

Recht tegenover het Station Blaak in Rotterdam wordt Blaakhaven gebouwd welke bestaat uit twee gebouwen gescheiden door een binnenhof. In deze gebouwen wordt een hotel (CitizenM) en kantoor gevestigd met een oppervlakte van samen 9.000 m2.

Blaakhaven illustratie ZZDP

Herontwikkeling
Het gebied tussen de Blaak en de Wijnhaven in Rotterdam wordt herontwikkeld. Het gebied grensend aan de Oude Haven heeft sinds 1993, bij de oplevering van spoortunnel, braak gelegen. Nieuwbouw krijgt eindelijk vorm rond een nieuw Gelderseplein. Deze plek wordt een bruisende leefomgeving bestaande uit wonen, werken en uitgaan.

De nieuwbouw bestaa naast Blaakhaven uit woontoren Wijnhaeve en Kantoor Blaak 8. Ook is in 2010 het ontbrekende pand Wijnhaven nr 23 nieuw gebouwd.

Blaakhaven
Het project Blaakhaven bestaat uit een ondergrondse parkeergarage voor 118 auto’s, ongeveer 1.200 m2 horeca- en retailruimte op de begane grond, een kantoorgebouw van 4.800 m2 verhuurbaar vloeroppervlak over vijf bouwlagen en een hotel met 150 kamers over vijf bouwlagen.

Blaakhaven illustratie ZZDP

Blaakhaven illustratie ZZDP

Het Amsterdamse architectenkantoor ZZDP Architects tekende het ontwerp van Blaakhaven. Het project werd ontwikkeld door NS Vastgoed welke het begin 2011 verkocht aan Maasstede.

 

 

 

 

 

 

Blaakhaven lokatie


Rotterdam nieuwbouwprojecten weergeven op een grotere kaart 

Nieuws Blaakhaven

Actueel nieuws en foto-updates

 

Ouder nieuws en foto-updates

6 augustus 2011
Foto-update
Nieuwe foto’s van de voortgang van de bouw van Blaakhaven

22 februari 2011
Bouw Blaakhaven gestart
Vandaag is gestart met de bouw van het project Blaakhaven. Kantoor en Hotel Blaakhaven wordt boven op de spoortunnel gebouwd. Naast de tunnelbuis komen heipalen.

Meer foto’s Blaakhaven

22 januari 2011
Maasstede koopt project Blaakhaven
Maastede heeft van NS Poort de grond en ontwikkelingsrechten gekocht voor het project Blaakhaven in Rotterdam. Het gaat om een ondergrondse parkeergarage voor 118 auto’s, ongeveer 1.200 m2 horeca- en retailruimte op de begane grond, een kantoorgebouw van 4.800 m2 verhuurbaar vloeroppervlak over vijf bouwlagen en een hotel met 150 kamers over vijf bouwlagen.                                                      Gelderseplein
Tegelijk met het project Blaakhaven zal Maasstede in samenwerking met de gemeente Rotterdam het Gelderseplein realiseren, een nieuw plein en uitgaans- gebied. Het plein moet in 2012 klaar zijn. De locatie Blaakhaven is ontstaan in 1993 bij de oplevering van de Willemsspoortunnel. Slavenburg is de gecontracteerde aannemer voor Blaakhaven. Naar verwachting vindt de oplevering plaats op 30 september 2012. 
  Bron: Vastgoedmarkt.nl

5 augustus 2009
Bouw aanvraag ingediend
De gemeente Rotterdam maakt bekend dat er een bouwaanvraag is ingediend voor het oprichten van hotel- kantoorgebouw (wijziging bouwplan) aan de Blaak- Gelderseplein.

22 januari 2009                                   Bouw Blaakhaven vertraagd
De nieuwbouwprojecten boven de Willemsspoortunnel in Rotterdam-Centrum lopen nog meer vertraging op. ProRail, beheerder van het spoor, heeft om extra onderzoek gevraagd na twijfels over de veiligheid.

Een woordvoerder van ProRail zegt dat er ‘nog enkele vragen zijn over de externe veiligheid’. ,,Het gaat om meer dan de veiligheid van het spoor, ook het omliggende gebied moet in kaart worden gebracht,’’ aldus ProRail. Het veiligheidsonderzoek wordt uitgevoerd door NS Poort, de projectontwikkelaar van het hotel. Dat wordt in maart verwacht. ,,Bouwen boven een tunnel brengt altijd veiligheidsrisico’s met zich mee. Met de uiterste zorg gaan we hiermee om,’’ aldus een zegsman van NS Poort.

Een negatief bouwadvies zou een enorme tegenslag zijn voor de projectontwikkelaars en de gemeente. Overigens is niet iedereen ontevreden over de vertraging. De bewoners van het grijze appartementencomplex aan de Geldersestraat, langs de Oude Haven, protesteren tegen de komst van het hotel. Ze vrezen overlast en zijn boos omdat het direct aan hun complex wordt gebouwd.
                                                      Bron: Algemeen Dagblad

Meer info

Projectwebsite Blaakhaven

  Home                   Website informatie                         Contact